Tip van de dag

Tip van de dag: ijsblokjes houder

Maak je zelf vast voedsel voor je kind dan moet je dit ook bewaren. Je hebt verschillende methodes om dit in de vriezer te bewaren. Potjes, bewaardoosjes en nog veel meer. Vandaag de tip van de dag hoe je kleine hoeveelheden makkelijk in de vriezer kan bewaren met een ijsblokjes houder.

Mijn zoon is 11 maanden en eet als een kleine bouwvakker zijn avond eten. Ik zat alleen met het probleem welke hoeveelheden ik kon geven. Met 6 maanden kun je natuurlijk maar een kleine hoeveelheid geven. Bewaar je het eten in een avent beker of bewaardoos dan moet je de gehele inhoud ontdooien. Dat betekent dat je al snel teveel ontdooit en een gedeelte niet kan bewaren. Ik zocht en vond een andere methode om de kleine hoeveelheden te bewaren.

Ijsblokjes houder

In mijn mini vriezer kwam ik twee ijsblokjes houders tegen. Ik gebruik ze nooit! Waarschijnlijk gebruiken de meeste mensen ze ook niet.  Die dag besloot ik een mango bananen hap te maken voor mijn zoon. Ik maak meestal een fruit hapje en bewaar dan de rest voor de andere dagen. 1 ijsblokjes houder heb ik met de fruithap gevuld. Handig, en het neemt ook niet veel ruimte in. Mijn zoon wil meestal 4 blokjes fruit en zo hoef ik niet al het fruit te ontdooien. Nummer 2 ijsblokjes  houder is gevuld met groente. Is er die dag haast of weinig tijd dan is er altijd een maaltijd in de vriezer. We gaan de komende periode natuurlijk sinterklaas en kerst vieren, en dan hebben we het natuurlijk best druk. Heel makkelijk dus dat er altijd een verse maaltijd in de vriezer is terug te vinden.

Voorkeuren van mijn zoon

De meeste groenten en fruit zijn makkelijk te bewaren in vriezer. Spinazie vind mijn zoon heerlijk vers gemaakt.  Aardappel met een beetje diepvries spinazie is geen probleem. De grote favoriet zijn toch wortels met erwtjes en aardappel. Heel simpel, en makkelijk te maken. Met fruit maak je mijn mini man helemaal blij mee en mango is hier de grote blij maker.

Gebruik jij ook een ijsblokjes houder? of gebruik jij iets anders?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.