Reviews

Samen eten boek review

Van een goed kinder kookboek kan ik heel erg blij worden. Vandaag staat het boek samen eten van Michela en Emanuela Chiappa centraal. Dit boek bevat 80 recepten die je samen kan eten en maken. Kijk je mee wat wij ervan vinden.

Chiappa zussen

De 3 Britse Chiappa zussen van Italiaanse afkomst zijn al langer bekend in de kook wereld. Ze zijn bekend van het programma Simply Italian waardoor ze hun bekenheid verkregen. In 2014 brachten de drie Chiappa zussen Michela, Emanuela en Romina hun eerste kookboek uit met dezelfde naam. Het kookboek Samen eten is een samenwerking van de zussen Michela en Emanuela. Samen waren ze op zoek naar recepten die niet te moeilijk waren en ook snel te maken waren. Ze bedachten daarom samen 80 recepten die lekker en snel te maken zijn.

Samen eten

Het boek samen eten bevat 80 recepten voor baby’s vanaf 6 maanden. De twee zussen zijn beide moeder en met hun ABC methode willen ze laten zien dat je jonge kinderen al gezond en gevarieerd kan laten eten. De A staat voor het kennismaken met vast voedsel vanaf 6 tot 8 maanden. Fase B staat voor de periode van 8 t0t 10 maanden en fase C staat voor de periode van 10 tot 12 maanden. Ze geven tips voor de eerste vaste voeding tot grotere gerechten zodat je met hele gezin aan tafel kan. Ook handig zijn de tips voor de basisbenodigheden die je standaard in huis kan hebben. Benodigheden voor de voorraad kast, diepvries en keuken. Zo weet je zeker dat je altijd een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. De voorliefde voor de Italiaanse keuken en de Italiaanse gebruiken zijn veelvuldig terug te vinden in het boek.

Samen eten boek review

Hou je van mooi foto’s in een kookboek dan zit je met dit kookboek helemaal goed. Afbeeldingen van heerlijk eten, de twee zussen en hun familie maken dit een mooi boek om op de plank te hebben.

Favoriete recepten

Mijn favorieten recepten zijn onder andere de bevroren fruitstokjes. Het is winter maar lekker zijn ze wel! De bananen sticks voor de iets grotere baby zijn binnenkort vast een grote hit. Mijn kleine man is daar nu ook wel aan toe. Wil je grote peuter of kleuter er ook een paar dat is geen probleem. Alle recepten zijn geschikt voor alle leeftijden. Zo kunnen broertjes en zusjes samen gezellig eten.

Helemaal slim is de tomatensaus met verborgen groenten. Elke moeder weet dat kinderen vaak geen groenten meer willen eten. Wat ik vaak doe is inderdaad een tomatensaus maken met verborgen groenten. Zo ziet je kindje niet de groenten maar eet ze stiekem toch.

Dit boek heb ik al meerdere keren doorgelezen en is wat mij betreft een goede koop.

Ken jij dit boek? En wat is jouw favoriete recept?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.