Ontbijt Peuter recepten

Lekker en gezond: Havermout met geitenmelk

Lekker en gezond: Havermout met geitenmelk

Ontbijt is de beste start van de dag. Voor kinderen en vooral de dreumes is dat precies hetzelfde. Maar wat geef je nou je kindje elke ochtend? Een boterham, pap of toch havermout. Ter inspiratie ons dreumes ontbijt van de dag.

Zodra je dreumes een jaar is gaan ze vaak over naar een echt ontbijtje, en wat geef je dan? Wij zelf eten vaak wat brinta in de ochtend, maar dat is nog niet geschikt voor een kleine dreumes. Dus bedacht ik een gezond ontbijt dat hij ook nog eens heel lekker vind. Havermout met geitenmelk en een halve geprakte banaan erdoor.

Lekker en gezond: Havermout met geitenmelk

Havermout

Havermout op zich is best saai, maar zit vol met vitaminen en mineralen. Havermout geeft lang een vol gevoel, en geeft je lekker veel energie. Tevens bevat het veel eitwitten, en een dreumes heeft die elke dag nodig. Mijn dreumes groeit en groeit, en havermout geeft hem net beetje extra energie. Voor volwassen is havermout ook zeer geschikt, en gezond! Neem er wat lekker vers fruit bij en je kan er weer een paar uur tegenaan.

Lekker en gezond: Havermout met geitenmelk

Geitenmelk

In Nederland drinken we bijna allemaal melk. Zelf vind ik melk afschuwelijk, en ik drink bij het middag eten dan ook een glas karnemelk. Maar waarom eigenlijk altijd melk? Er zijn altijd andere alternatieven die soms nog gezonder en smaakvoller zijn. Onze geitjes krijgen steeds meer aanzien in zuivelland, en niet zonder reden. Een salade met geitenkaas kennen we allemaal, maar babyvoeding van geitenmelk is redelijk nieuw. Geitenmelk is even wennen! Maar door havermout en het verse fruit smaakt het een stuk beter.

Geitenmelk bevat van nature minder (10 %) lactose, en is makkelijker te verteren door de kinderdarmen. Voor kinderen die gevoelig zijn voor koemelk is geitenmelk een goed alternatief. Geitenmelk is een natuurlijke bron van voedingsstoffen.  Vitamines, mineralen, eiwitten en vetten zijn allemaal terug te vinden in geitenmelk. Het bevat meer vitamine A en D, en meer calcium. Mijn kleine man is er gek op, en dan vooral door de havermout. Makkelijk te maken, en binnen een paar minuten heb je gezond ontbijt voor je kleintje.

  • 3 a 4 lepels havermout
  • Geitenmelk toevoegen
  • 30 seconden in de magnetron
  • Voeg de half geprakte banaan toe, en eventueel wat extra geitenmelk. Mijn zoon wil liever iets meer geitenmelk, en iets minder havermout bij zijn ontbijt
  • Wij gebruiken de havermout van Quaker of de havermout van Zonnatura. Je kan ook gebruik maken van overnight oats ( havervlokken)

Wat krijgt jouw kleintje als ontbijt?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.