Kleuter recepten Peuter recepten Smoothies

Fruit smoothies

Fruit smoohies

De zomer zon is op dit moment ver te zoeken. Maar smoothies maken kan natuurlijk het hele jaar door.  Het is lekker en gezond! Veel water drinken is belangrijk, maar je kan het ook wat leuker maken. Vandaag 2 fruit smoothies die niet alleen lekker zijn, maar ook verfrissend.

Zodra de zomer zich aandient drinken we meer, maar in de winter zijn vitaminen net zo belangrijk. Je wil je kinderen ook iets gezonds meegeven, en wat dan beter dan een fruit smoothie. Vandaag laten we fruit smoothies zien die makkelijk te maken zijn. Het leuke aan sapjes en smoothies is dat je er van alles doorheen kunt doen. Groenten, fruit, zuivel, chia zaadjes, goij bessen en nog veel meer. Je kan zoveel als je wil gekke sappen en smoothies verzinnen. Vandaag zijn we kind vriendelijk, en gaan we voor de fruit-zuivel smoothies.

IMG_65961

De meest makkelijke smoothie die er bestaat. Deze is superlekker, en kinderen zijn er gek op.

Voor 2 personen

  • Twee bananen
  • Half bakje aardbeien
  • 1 kopje yoghurt
  • Twee glazen
  • chiazaadjes

Snij de bananen in stukje, en voeg deze samen met de aardbeien in de blender. Doe hierna de yoghurt erbij, en zet de blender zo’n 3 a 4 minuten aan. Pak twee glazen, en schenk de smoothie in. Wil je wat extra frisheid op deze warme dag, doe er dan een klein beetje citroensap over. Voor de volwassenen is het mogelijk om wat chia zaadjes toe te voegen. Voila. drinken maar!

IMG_66211

Mango-Sinaasappel Smoothie

Ik ben gek op sinaasappelsap, en deze is mijn favoriet. Niet te moeilijk en snel klaar. Voor de volwassenen is het altijd mogelijk mogelijk om wat extra dingen toe te voegen. Voor de kleinsten onder ons houden we het simpel.

Voor 2 personen

  • 3 a 4 sinaasappels  ( zelf gebruik ik het sap van 3 sinaasappels)
  • 1 mango of mango stukjes uit de vries
  • 1 kop yoghurt
  • klein beetje kokosmelk ( optioneel)
  • Twee glazen

Pers de sinaasappels en doe hierna de mango erbij. Doe de yoghurt erbij en zet de blender aan. Tip: Zorg ervoor dat er geen kleine stukjes mango in de smoothie zit. De allerkleinsten kunnen het dan iets moeilijker drinken. Laat de blender gewoon wat langer aan staan. Voor de volwassenen is het natuurlijk mogelijk om nog ander fruit toe te voegen. Ik heb zelf gemerkt dat bij mijn dreumes 2 à 3 fruitsoorten genoeg is.

Zet de smoothies in de koelkast, en jijzelf of je kindje heeft een heerlijk drankje. En ook nog eens heel gezond!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.